Wedstrijdverslag Recrean Van Hecke – Teakpoint-Apec (07-feb-14)

Het beloofde een moeilijke verplaatsing te worden naar Oudenaarde.

We vertrokken als laatste in de stand tegen de 4de in het klassement.

Als eerste trof Ruben Jo (D4). Ruben komt uit de jeugdreeksen en is een product van Squashclub Recrean. De 16-jarige knaap had met heel technisch squash en ditto snelheid niet heel veel moeite met Jo die toch met soms onorthodoxe slagen de tegenstander van zijn stuk kon brengen. Het werd 3-0.

De tweede partij werd gespeeld tussen Yannick en Filip (D4). Een opgaande partij waarbij beide spelers een zelfde spelstijl aanhielden. De eerste game werd door Yannick gewonnen met 11/8. De volgende set was met dezelfde cijfers voor Filip. Geleidelijk aan verschoof de partij echter in het voordeel van Recrean en kon Yannick de partij afronden met 3-1 cijfers. Volgende keer beter, want een overwinning zat er zeker in voor Filip….

Als 3e kwam Jonathan (D1) uit tegen Dominique (D2). Met blijkbaar heel precieze en afwisselende slagen wist Dominique de tegenstander uit zijn ritme te halen. Als linkshandige was het blijkbaar ook voor hem makkelijker om tegen een andere linkshandige te spelen. Tot ieders verbazing werd het 0-3 en stond het eerste punt voor Teakpoint-APEC op het bord. Dominique was heel blij met de overwinning en wordt hierdoor wellicht opnieuw D1…

Als laatste kwam Xander (D1) in actie tegen Steven (C3). Xander had blijkbaar in het verleden reeds tegen Steven kunnen winnen en met dit psychologisch voordeel was hij zeer zelfzeker, wat ook afstraalde in zijn spel. Zijn ongelofelijke slagen en drops die de tegenstander nog meer deden twijfelen zorgden ervoor dat deze partij vrij snel beslecht was. Het werd 0-3.

Met 2-2 doen we een gouden zaak en staan we nu niet meer laatste in de rangschikking, en zijn we maar liefst 2 plaatsen opgeschoven. Hopelijk kunnen we deze ingeslagen weg verderzetten en zo het behoud in 4de veilig stellen.

Daarna werd er nog verbroederd in de kantine…. ☺

Dominique